Kunst, sieraden, antieke voorwerpen en andere waardevolle zaken goed verzekerd met Turien Premium!

  • Werelddekking
  • Geen eigen risico
  • Overdekking van 25%
  • Uitbreidingen van uw collectie automatisch verzekerd

Kunst & kostbaarheden

Bezit u kunst, sieraden of bijzondere collecties? Met de Premium kostbaarhedenverzekering zijn uw kostbaarheden verzekerd tegen verlies, beroving en beschadiging.

Kunst & kostbaarheden

Let op: De Premium kostbaarhedenverzekering kan alleen worden afgesloten in combinatie met een inboedelverzekering. U bent verplicht om uw kostbaarheden bij aanvang van de verzekering te laten taxeren door een registertaxateur. Aan het taxatierapport kennen wij een geldigheidsduur van zes jaar toe. Iedere zes jaar is hertaxatie noodzakelijk.

Fine Art

Fine Art PPP (Pre Priced Proposal) is speciaal ontwikkeld voor kunstverzamelingen van particulieren met een waarde tot € 150.000. Deze verzekering biedt dekking voor privéverzamelingen bestaande uit schilderijen, antiek, meubilair, beelden, bijzonder aardewerk, poppen en/of unieke boekenverzamelingen. Nieuwsgierig geworden naar deze dekking? Klik hier voor een overzicht met belangrijkste productkenmerken.

Met de Fine Art verzekering van Hiscox kunnen wij naast privéverzamelingen ook bedrijfscollecties of museumcollecties met een waarde van € 500.000 of meer verzekeren. Met deze alomvattende kunstverzekering zijn voor één exemplaar of een gehele collectie alle risico’s gedekt, zowel op het hoofdverblijf als op een tentoonstelling of tijdens transport.

Marco, Expert Premiumverzekeringen

“Iedere vorm van kunst is verzekerd: van poppenhuisverzameling, schilderijen, beeldhouwwerken, tot installaties, tapijten en kostbaar aardewerk.”

Kostbaarheden
  • Nieuw aangeschafte voorwerpen worden automatisch gedekt.
  • Kosten van vervoer en opslag na schade.
  • Overdekking in geval van overlijden kunstenaar.
  • Werelddekking voor muziekinstrumenten, sieraden en horloges.
Fine Art
  • Na herstel in waarde gedaald? Vergoeding waardevermindering.
  • Nieuwe aankopen krijgen standaard een overdekking van 25%.
  • Bij deelschade kunt u een voorwerp als totaal verloren laten verklaren.

Voorwaarden & Documenten

De verzekeringskaart komt voort uit een Europese richtlijn. De verzekeringskaart helpt u in de oriëntatiefase op weg bij de keuze voor een verzekering. De verzekeringskaart biedt productinformatie. Er staat kort en bondig waarvoor de verzekering dekking biedt. Ook vindt u terug wat er van de verzekering is uitgesloten. Heeft u na het lezen nog vragen? Neemt u dan contact op met uw verzekeringsadviseur.

Schade Melden

Wilt u een schade melden of heeft u een vraag over een schade? Stuur dan een e-mail naar schade@turien.nl of download het schadeformulier direct.

Wilt u een diefstal melden? Neem dan telefonisch contact met ons op via
072 5 181 150.

Interesse in een verzekering op maat?

Wilt u de verzekering afsluiten of meer informatie? Neem dan contact op uw assurantieadviseur. Heeft u die nog niet? Zoek dan een assurantieadviseur bij u in de buurt.